Rådhusgården Århus


Tættere på Århus’ vartegn, det flotte og anerkendte Rådhus tegnet af Arne Jacobsen, kommer du nemlig ikke, når BOAX Ejendomme nu bød velkommen til Rådhusgården.

Naboerne hedder på kultursiden henholdsvis Århus Ny Kunstmuseum AROS, Musikhuset, Ridehuset – og Rådhuspladsen. Og listen over shopping-muligheder er endnu længere, hvor du inden for nogle få hundrede meter finder henholdsvis strøggaderne samt – i den modsatte retning – shopping centret Bruun‘s Galleri.

Rådhusgården er et hus med mange funktioner og er tilsvarende til glæde for mange. Husets kælder er således indrettet med et 2-etagers parkeringshus med indkørsel fra Frederiksgade. Stueetagen er indrettet med butikker, mens der på de øvrige etager tilbydes eksklusive lejligheder i varierende størrelser, samt erhvervskontor.

Det kræver sit, at opføre et byggeri med Rådhuset som genbo, og gennem hele arbejdet med Rådhusgården har der hersket en dyb respekt for omgivelserne – og en klar ambition om at skabe synergi med det eksisterende byrum.

Rådhusgården afslutter Frederiksgades forløb og fuldender hjørnet af Vester Allé og Frederiksgade og er således med til klart at definere og afgrænse Rådhuspladsen som byrum.

Bygningen fremstår som et svævende murmassiv, hvori der er udskåret åbninger; i Frederiksgade er facaden en moderne fortolkning af den klassiske bys pille/vindue motiv og mod Vester Allé åbner facaden sig mod udsigten med et rammemotiv med glas og lette fyldninger, samt den store 4 etagers åbning til bygningens atriumgård. Der skabes herved en visuel forbindelse mellem bebyggelsens indre og byens liv.

Valget af materialer er hele vejen gennem byggeriet inspireret af de omkringliggende bygninger, hvor eksempelvis de lette fyldningspartier udføres i profilerede kobberplader – et materiale der optræder i forskellige sammenhænge i området, herunder Rådhusets tag.

Murværket udføres i grådæmpet tegl, med reference til ”Handelsbankhusets” facade mod Frederiksgade, og stueetagens butikker fremstår transparente og åbne i glas, hvor det indre liv bliver en synlig og integreret del af bybilledet.

Bag opførelsen af Rådhusgården står et solidt team, der først og fremmest består af BOAX Ejendomme, som bygherre og ansvarlig for udlejning(butiksarealer) og administrator af Rådhusgården i dagligdagen. BOAX Ejendomme har mere end 15 års erfaring med ejendomsudvikling og –udlejning.

Rådhusgården er tegnet af den anerkendte – og århusianske – arkitekttegnestue Arkitema, og som entreprenør har Skanska gennemført byggeriet i totalentreprise.

Kontaktpersoner